
Wybór dobrego granitora może zadecydować o osiągnięciu sukcesu w biznesie związanym ze sprzedawaniem takich zmrożonych deserów. Granita, tradycyjny lodowy przysmak z Włoch, zdobywa coraz więcej popularności na całym świecie, oferując orzeźwiającą alternatywę dla tradycyjnych lodów. Aby dostarczyć klientom produkt najwyższej jakości, należy się skupić na najważniejszych parametrach podczas wyboru granitora, z jakich najważniejsze to wydajność chłodzenia, pojemność, system mieszania a także łatwe czyszczenie o obsługa.
Wydajne chłodzenie jest bardzo ważne dla otrzymania wysokiej jakości produktu, z tego też powodu porządny granitor powinien równomiernie i szybko chłodzić całą mieszankę. Wielkość zbiorników dostosować należy do planowanej skali sprzedaży, przy czym wersje z większymi zbiornikami lepiej się sprawdzą w miejscach o dużym natężeniu ruchu, a te z paroma mniejszymi umożliwią oferowanie jednocześnie różnych smaków. Nie mniej istotny będzie system mieszania.
W lepszych urządzeniach spiralne mieszadła z nierdzewnej stali zapewniają jednolitą konsystencję składników i zapobiegają tworzeniu się lodowych grudek, a precyzyjna regulacja prędkości mieszania umożliwia dopasowanie konsystencji do różnych typów granity. Łatwa obsługa i czyszczenie to kolejne rzeczy mocno wpływające na funkcjonowanie na co dzień biznesu, dlatego warto szukać modelu, który to zapewni. Pamiętać też trzeba o zaopatrzeniu się we wszelkie potrzebne akcesoria, takie jak na przykład opakowania do granity.
+Tekst Sponsorowany+