Lato to okres, gdy bardzo często się sięga po najróżniejsze napoje, szczególnie jeżeli są one mocno zimne. A właśnie taka jest granita, od kilku lat zyskująca bardzo dużą popularność. Ten przepyszny deser został wymyślony w upalnej Sycylii, to właśnie tam ktoś połączył wodę, sok z cytryny oraz cukier, i zaczęto to podawać w zmrożonej formie. Temperatura deseru jest mniejsza od zera, ale przez ciągłe mieszanie wszystko przyjmuje postać kryształków lodu.
W przeciągu krótkiego czasu granita zdobyła popularność w krajach całej Europy, w upalne dni bijąc rekordy popularności. Z tego też powodu sporo osób planując jakiś wakacyjny biznes rozważa poważnie zajęcie się oferowaniem granity. Jak się okazuje taki biznes nie będzie wymagał jakiś pokaźnych finansowych nakładów, a przynieść może wiele wymiernych korzyści. Po pierwsze trzeba będzie zainwestować w granitor, czyli urządzenie do wytwarzania tego deseru. Granitory oferowane są w wielu odmianach, różnią się ilością zbiorników, zakresem dostępnych temperatur czy też dodatkowymi funkcjami.
Jeżeli faktycznie chce się na tym zarabiać, to od samego początku należy postawić na wydajniejsze urządzenie, które będzie miało więcej możliwości. Oprócz granitora będą jeszcze do kupienia rozmaite akcesoria i dodatki, takie jak na przykład opakowania do granity, niezbędne do tego żeby ją podawać klientom, czy podgrzewacz do sosu. Jeżeli do tego znajdzie się dobre miejsce, najlepiej przy plaży, to liczyć będzie można na dużą liczbę klientów.
+Tekst Sponsorowany+